Empaattinen äiti

Olet empaattinen ja kannustava, muut huomioon ottava äiti lapsillesi. Vaikka lasten itsetunnon ja elämän rakentumisen tukeminen on sinulle tärkeää, et ole kuitenkaan unohtanut itseäsi. Pidät myös huolta parisuhteestasi ja muista ihmissuhteistasi. Tämä näkyy siinä, että koet elämäsi tällä hetkellä tasapainoiseksi ja mielekkääksi.

Tärkeintä sinulle on olla lapsille aidosti läsnä ja kuunnella heitä. Haluat olla heidän tukenaan kaikissa elämäntilanteissa. Äidin rooli tuntuu luonnistuvan sinulta ilman suurempia ongelmia. Sinulle on selvää, että perhe menee kaiken muun edelle. Tämä auttaa myös arkipäivän valinnoissa, kun elämän eri velvollisuudet vaativat karsintaa ja joustamista. Osaat myös keskustella puolisosi kanssa arjen käytäntöjen jaosta.

Muista kuitenkin, ettei kukaan äiti ole täydellinen. Toisten neuvominen ja omien ratkaisujen toimivuuden ylistäminen kannattaa minimoida, ellei joku niitä varta vasten kysy. Kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa äitinä. Sinä olet kuitenkin mitä todennäköisemmin erinomainen äiti lapsillesi!