VAUVAT OVAT HYVIÄ ROOLIMALLEJA!

Vauva jaksaa ihmetellä kaikkea - jopa omia sormiaan ja varpaitaan! 
Hän tutustuu, koskettelee ja katselee kaikkea tuorein silmin. Tavallinen on uutta ja mielenkiintoista. Keittiön kaapista löytynyt puukauha on antoisa seuralainen ja kaukosäädin on mitä kiehtovin tutkittava. Pienelle ihmiselle maailma on täynnä jännittäviä ja kiehtovia asioita, eikä aamukuudelta enää millään malttaisi nukkua. Onhan edessä ihana päivä! 

Mitä meille aikuisille oikein tapahtuu, kun niin monet lopettavat ennakkoluulottoman kyselyn, ihmettelyn ja ihastelun? Meillä on jyrkät mielipiteet jopa asioista joista emme tiedä mitään! Aamulla ei aina tee mieli herätä eikä puolisoa viitsi kuunnella. Siksi, että tiedämme millainen päivästä tulee ja mitä puoliso ajattelee. Tai ainakin luulemme tietävämme. Tylsistymme omasta ennakko-odotuksestamme. 


Se on sääli. Sillä meiltä jää vuodessa helposti 365 kiinnostavaa, innostavaa ja uudenlaista päivää kokematta. Meiltä jää tutustumatta vaikkapa rakkaisiimme ja ystäviimme. Sillä jokainen ihminen on uusiutuva ja ainutlaatuinen loppumattomasti erilaisine puolineen. Tyydymme harmaaseen, kun luvassa on sateenkaari.

Ihailen suunnattomasti sellaisia ihmisiä, jotka suhtautuvat elämään avoimen uteliaasti ja kiinnostuneesti. Olen huomannut, että he saavat mitä hakevat. He ovat virkeitä ja virkistäviä. Heistä huokuu lapsenomainen avoimuus ja keveys. He eivät ota mitään tai ketään itsestäänselvyytenä.

Mitä jos suhtautuisimme kaikkiin jo tuntemiimme ihmisiin kokeeksi kuin aivan tuoreisiin tuttavuuksiin? Katsoisimme heitä uteliain ja ystävällisin silmin. Kyselisimme, mikä saa heidät innostumaan. Kuuntelisimme heidän unelmiaan. Se on aidosti kunnioittavaa ja rakastavaa.
Toivottavasti emme luule tuntevamme KETÄÄN läpikotaisin. Sehän vain osoittaa, että tunnemme itseämme huonosti.

Katsokaamme maailmaa lapsen viisain silmin. Saattaa olla, että maailma on ihan erinäköinen. Sateenkaari on tässä ja nyt. Olemme sen sisällä.

 

http://www.namaste.fi/sitenews/view/-/nid/71/ngid/3